The Bamboo Courtyard Teahouse is in Yangzhou, a city lying to the north west of Shanghai.


Designed by Chinese architect Sun Wei, a partner of studio HWCD, Harmony World Consulting & Design, this floating teahouse encapsulates all the traditional Chinese garden design principles, in perfect harmony with the surroundings. From the simple shape of the building, to the use of natural materials, such as bamboo and brick.
It consists of series of rooms with lake views and that on the other side look out onto a square-shaped inner courtyard. The space has been divided up into small volumes that create an interior landscape, in accordance with the tradition of typical Yangzhou courtyards.
Tall rows of bamboos, arranged asymmetrically on the lakeside, create corridors along the outside walkway, in a series of full and empty spaces that give depth to the structure. The pronounced verticality becomes more obvious at night, when the lights of the teahouse illuminate the surrounding area.
The Bamboo Courtyard Teahouse is the ideal place for experiencing the traditional tea ceremony, one of the most precious components of China’s cultural heritage.

3.d Tea house 01

The evocative Bamboo Courtyard Teahouse, in Yangzhou, designed by Chinese architect Sun Wei.

3.d Tea house 01

The teahouse floating on the waters of the lake is made from natural materials, bamboo and brick,

3.d Tea house 03

Traditional aesthetics and modern design, to experience the tea ceremony.

3.d Tea house 03

The inner, square-shaped courtyard, opening on to the various rooms.

3.d Tea house 03

The lights of the teahouse illuminate the lake.